fbpx

O Općini Ravno

Snaga prirode u netaknutom izdanju

O OPĆINI RAVNO

Prirodne ljepote i čuda

Općina Ravno je smještena na krajnjem jugoistoku Bosne i Hercegovine, u neposrednoj blizini svjetske turističke destinacije, Dubrovnika, Jadranskog mora i Međugorja. Proteže se duž neumskog i dubrovačkog zaleđa, od Hutova na sjeverozapadu do Konavala na jugoistoku, dužine oko 80 kilometara. Omeđena je državnom granicom s Republikom Hrvatskom s jugozapadne strane i entitetskom granicom Republike Srpske sa sjeveroistoka. Općinsko središte - naselje Ravno smjestilo se na uzvisini uz istočni rub Popova polja, koje je uređenjem toka rijeke Trebišnjice postalo glavnim faktorom gospodarskog razvitka i čimbenikom razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Veliki broj spomenika materijalne kulture svjedoči o bogatoj povijesti ovoga kraja. Zemljopisna pozicija prostora općine Ravno, raznolikost terena i geološka prošlost daju teritoriju jedinstvene karakteristike. Područje općine Ravno ima značajke sredozemne klime s manjim odstupanjima.

Općina Ravno diči se kršom i kamenom te nadaleko poznatom špiljom Vjetrenicom, plodnim Popovim poljem, ponornicom Trebišnjicom, kao i bogatom povijesnom baštinom.

O starosti povijesne baštine svjedoče mnogi povijesni dokumenti, kao što su Ljetopis popa Dukljanina iz druge polovice dvanaestoga stoljeća, te ploča na hrvatskoj ćirilici.

Posjetite Općinu Ravno još danas i uživajte u blagodatima prirode, te u lokalnim specijalitetima i povijesnim plemenitostima. 

Kontaktirajte nas:


Molimo dokažite da ste ljudsko biće tako da odaberete Automobil.

Općina Ravno